Reacties op groeiende ergernis Project Snippergroen

Foto: Gemeente Opsterland

In de gemeente Koggenland bestaat groeiende ergernis over de gang van zaken omtrent het Project Snippergroen, zo is gebleken uit een ingezonden brief van een paar dagen geleden op Koggenland Nieuws. De Redactie heeft vervolgens het College om een reactie gevraagd en ontving nog meer reacties via de eigen facebookpagina.

Het College laat via de woordvoerder aan ons weten : ¨Het gebruik van gemeentegrond vastleggen doen wij niet om inwoners dwars te zitten of om geld te verdienen, maar om gelijkheid te creëren.

In het kader van het gelijkheidsbeginsel voelen wij ons verplicht om geen onderscheid te maken tussen oude of nieuwe situaties, kleine of grote percelen. Inwoners die gebruikmaken van gemeentegrond kunnen deze tegen een redelijke prijs per vierkante meter kopen of huren of anders teruggeven aan de gemeente. Inwoners staan vrij om te kiezen.

Dat mensen van elkaar niet weten of zij grond van de gemeente gebruiken mag geen motivatie zijn om het beginsel van gelijkheid niet toe te passen. Het gaat immers over gemeenschapsgrond, ooit betaald met gemeenschapsgeld.

En daarvan moeten wij al onze inwoners kunnen uitleggen wat daarmee gebeurt. Als inwoners vragen hebben over snippergroen kunnen ze altijd contact met ons opnemen.”

Reacties van lezers op de Facebookpagina van Koggenland Nieuws

Lees ook :Toenemende ergernis Koggenlanders Project Snippergroen