Orgaandonoren zijn bij vol bewustzijn

Op de sociale media circuleert ook onrust over orgaandonatie. Koggenland Nieuws is ook de spreekbuis voor zij die ook gehoord willen worden. Lees daarom ook dit “ingezonden stuk”. Dat eindelijk de zwijgende meerderheid ook gehoord kan worden…

Na je dood heb je niets meer aan je organen. Als het zo simpel ligt, waarom halen we dan niet veel meer organen uit stoffelijke overschotten? Om de simpele reden dat een orgaandonor geen stoffelijk overschot is. Als je een werkelijk stoffelijk overschot uit het mortuarium haalt en je gaat het beademen, gebeurt er niets en gaat het hart echt niet meer kloppen. Een orgaan donor moet dus nog leven voordat zijn/haar organen worden verwijderd.

Orgaandonoren
orgaandonatie dood begraafplaats codicil cartoon illustratie tekening

Niet te verdedigen…

Het is niet te verdedigen dat een stervende mens wordt gedegradeerd tot een stoffelijk overschot en dat hierop de kreet ‘Wie zwijgt stemt toe’ wordt losgelaten, zoals Den Hartogh, D66 en anderen doen. Niet geïnformeerde mensen weten niet waarvoor ze kiezen, evenmin als hun familie die met de donatievraag wordt geconfronteerd. Compassie met een mens die aan orgaanfalen lijdt, is begrijpelijk. Maar het ontbreken van compassie met een mens die aan het sterven is en die vroegtijdig dood wordt verklaard om zijn organen te kunnen gebruiken, is onethisch en immoreel.

Alleen verantwoording bij volledige informatie

Een wet op orgaandonatie is slechts te verantwoorden als deze volledige informatie garandeert, zodat iedereen kan weten dat je organen worden weggenomen terwijl je nog leeft. In zo’n nieuwe wet dient de beslissing over orgaandonatie alleen te liggen bij het individu zelf. Enkel het individu heeft het onvervreemdbare recht te beslissen.

Het registratiesysteem kan dan flink vereenvoudigd worden: alleen diegenen die persoonlijk toestemming hebben gegeven, worden erin opgenomen. We hoeven immers niet te weten wie niet wil. We hoeven dan ook de familie niet meer lastig te vallen met de vraag of iemand die niet geregistreerd staat donor mag zijn. Dit recht heeft de familie niet en de overheid evenmin. Er is geen morele plicht om hardhandig in je eigen stervensproces in te laten grijpen en dit ondergeschikt te maken aan dat van iemand anders.

https://www.youtube.com/attribution_link…

http://www.trouw.nl/…/Wees-eerlijk-lichaam-leeft-bij-orgaan…

Goh, steeds meer mensen trekken hun ooit gemaakte belofte in. Ik mag hopen dat heel Nederland zich uitspreekt over de nieuwe donorwetgeving en, afgezien van die wetgeving wist men schijnbaar nauwelijks waarvoor ze indertijd tekenden.

Orgaanoogst-procedure onkies

Na de afgelopen dagen te zijn overspoeld met informatie, blijkt de gehele ‘orgaanoogst-procedure’ verre van kies te zijn. Het begrip hersendood blijkt te zijn ontstaan op hetzelfde moment dat men de behoefte kreeg om organen uit nog levende lijven te snijden. De criteria waaraan een hersendode moest voldoen zijn vlot bedacht en vervolgens is men vrolijk aan het slachten gegaan.

Hersendode eerst prepareren

OrgaandonorenVoor de slachting moet de hersendode eerst geprepareerd worden. Deze procedure duurt 4 uur. Uiteindelijk wordt het slachtoffer vol met spierverslappers gespoten om de ongewilde stuiptrekkingen te vermijden. Schijnbaar kan de nog levende hersendode slecht tegen pijnprikkels. Ze hadden het levende lijk ook kunnen vastbinden maar, met genoeg spierverslappers kunnen deze lijken dan ook niet meer schreeuwen.

Geen woestijnkameel? Zeg volmondig NEE

Iedereen die niet als een ouwe woestijnkameel geslacht wil worden, zou volmondig “NEE” moeten zeggen. Mijn hart gaat uit naar hen die niet bereikt gaan worden met deze logica en zich terugvinden in een operatiekamer waar een uitname team ze onverdoofd van hun vitale delen beroofd. Hoe zou het zijn als je bewust meemaakt hoe je legaal wordt leeggeroofd? Het zal wel net zoals belasting betalen zijn. Het zal niet leuk zijn maar, je hoeft niets te ondernemen en dat is wel makkelijker.

Video Geen enkele orgaandonor is dood (Warm aanbevolen.)

Auteur Thea Spaninks, Zevenbergen

Geef uw stem op tijd door. Bij voorkeur zo spoedig mogelijk en ruim voor 14 juni.

DUBBEL KLIK tot 14 juni op deze link om te stemmen voor een referendum over de donorwet.

Lees ook : Laatste week om tegen de orgaandonatie te stemmen