Oude tijden herleven in Obdam

Dertig jaar geleden traden zij voor het laatst op in Obdam. Twee leden van de band korter geleden tijdens de roemrijke Obdammer kermissen in augustus. Dorpshuis de Brink in Obdam had de coverband Blue Star uit Medemblik weten te strikken om zaterdagavond te komen optreden.

Er waren voor deze avond vooraf 423 kaarten verkocht. De Lisette-zaal van het dorpshuis druppelde lekker vol met allemaal fans uit de tijd van het oude café Van Wassenaar (ter hoogte van de huidige Deen-supermarkt) en het Wapen van Obdam (Amenthis).

Gouwe ouwe tophits

Oude gouwe ouwe tophits uit de 70-er jaren kwamen de hele avond voorbij en de hele zaal vol met vijftigers en zestigers barstte uit zijn voegen. Onder ander het nummer Ground Control to Major Tom van David Bowie , Sweet Home Alabama, Hotel California (nr 2 van de Top 2000). 

Op het laatste sloot de band o.a. af met Music is the future van John Miles.

Historie Blue Star

Blue StarIn 1960 richt Jos Rijnaards de band Blue Stars op, in het begin alleen voor schoolfeesten. Na vrij korte tijd is de vraag naar de band zo groot dat het rayon van de band flink uitdijt, dat Ben Essing van het gelijknamige theaterbureau de band graag in zijn stal wil hebben. Ook de drie noordelijke provincies Friesland, Groningen en Drenthe komen erbij. De meeste tijd speelt de band overigens in het eigen West-Friesland.

“Onder andere Zaal Stam en de Lindeboom in Westwoud.” De band wordt mateloos populair en heeft zelfs een eigen fanclub. Het repertoire dat the Blue Stars brengen bestaat uit Top 40 werk met onder andere nummers als Who’ll stop the rain, Blowing in the wind  en Obladi-Oblada.

Bekende namen van de band in het verleden waren Hans Jansen (losvastband), Frans Oudhoff , de verongelukte Jaap Asjes. Maar ook Marcel Schumacher, Kees Vader, Wil Luijken (Rocky Four).

In de 70-er jaren werd de naam van de band veranderd van Blue StarS in Blue Star. De successen gingen door, waarna het een tijdje stil werd rondom de band. Totdat op 3 maart 1995  op verzoek van het Friese Berlikum (Berltsum) een reunieconcert werd georganiseerd. Evert Sijm, Jos Rijnaards, Hans Vos, Aelo Cuiccagna, Jeroen Woelder en het duo Clemens Wenners en zoon gingen de band voortzetten.

Zie voor meer foto´s de fotogalerij onder de bovenste foto en dubbel klik op de foto´s voor een  grotere weergave.

Blue Stars
Reacties op sociale media waren positief.

 

Optreden Blue Star in Kampen op 11 maart 2012.

Reacties