George Harrison is album van de week bij Marmusic

Foto: Marmusic

Exact een jaar na zijn dood in 2001 werd in de Royal Albert Hall door zijn beste muzikale vrienden een concert gegeven ter nagedachtenis aan George Harrison. Deze week heeft Het radiostation op het internet deze week van 8 tot 20 uur na het nieuws een George Harrison als album van de week. Via de vaste banner van Marmusic op Koggenland Nieuws te beluisteren.

Concert For George

En Harrison had nogal wat vrienden, want op het programma stonden onder andere Paul en Ringo, Ravi Shankar, Clapton, zijn buurman Joe Brown (met dochter Sam), mede-Wilburys Tom Petty en Jeff Lynne (Bob Dylan schitterde door afwezigheid) en Monty Phyton.

En in de band treffen we onder andere George’s zoon Dhani aan. The Concert For George maakt twee dingen duidelijk: hoe veel prachtige muziek Harrison geschreven heeft en met hoeveel eerbied de artiesten zijn werk onder handen hebben genomen.

Opmerkelijke, maar uitstekende keuzes (I Need You door Tom Petty)

Concert For George

maar ook de bekendste nummers van George, waaronder de kippenvel bezorgende uitvoering van Something door Paul McCartney. Ook ontroerend is Joe Brown’s uitsmijter met een van de favoriete nummers van George, I’ll See You In My Dreams.

De cd-versie en DVD en Blurayversies waren al eerder eens uitgebracht (en helaas is daaraan geen extra bonusmateriaal toegevoegd) maar waren al lang niet meer leverbaar. Op 23 februari 2018 is het concert nu voor het eerst ook op vinyl uitgebracht. Ook de cd en dvd/bluray zijn weer beperkt verkrijgbaar.

Tributeconcerten zijn er in overvloed, maar veel beter dan dit wordt het niet, dus wie The Concert For George de eerste keer heeft gemist kan alsnog zijn hart ophalen. 

Dubbel klik hier om het Album van de Week te kopen