Heavy Horses is album van de week bij Marmusic

Front CD. Dubbel klik hier voor een grotere weergave.
Foto: Marmusic

Het radiostation op het internet Marmusic heeft iedere week van 8 tot 20 uur na het nieuws een album van de week. Deze week is dat een “gouwe ouwe” uit 1978. Deze is dit jaar opnieuw uitgebracht met twee bonus cd’s. Dat is Heavy Horses. Marmusic heeft een vaste banner op Koggenland Nieuws naar het Album van de week.

Heavy Horses is een gouwe ouwe uit 1978

Heavy Horses werd veertig jaar geleden uitgebracht en dat is een mooie gelegenheid voor deze reissue. Zoals ook bij de eerdere boxen het geval was, is de plaat voor de gelegenheid opnieuw gemixt door Steven Wilson. Net zoals eerder heeft hij geen grote afwijkende mix gemaakt, maar heeft hij met oog voor het origineel de plaat een opfrisbeurt gegeven.

1e CD bevat ook andere nummers uit 1978

Back CD. Dubbel klik hier voor een grotere weergave.

Naast de originele plaat, met prachtige nummers als Acres Wild en het titelnummers vinden we op de eerste cd ook nummers terug die in dezelfde tijd opgenomen zijn. Deze variëren van werkversies tot onuitgebrachte liedjes. De tweede en derde schijf bevatten een liveconcert dat in 1978 opgenomen is in Bern, Zwitserland. Dat Tull hier op zijn best is was al eerder duidelijk op Bursting Out, waarop overigens ook wat materiaal van Bern gebruikt werd. Dit mag echter de pret niet drukken. Alleen deze drie schijven zijn de uitgave al waard, maar ook deze keer komen er weer twee dvd’s mee waarop een 5.1 mix te vinden naast zowel de stereoremix als de originele mix.

2e DVD bevat liveconcert

De tweede dvd bevat het liveconcert in een 5.1 en een 96/24-versie. Tevens zijn hier vier video-onderdelen te vinden: twee muziekvideo’s en twee advertenties. Niet essentieel, maar wel leuk. Natuurlijk is het geheel voorzien van een zeer gedetailleerd boekwerk. Heavy Horses was een van mijn eerste Tull platen en met deze prachtige box ga ik dat uitgebreid vieren!

Dubbel klik hier om het Album van de Week te kopen

Heavy Horses
Album van Jethro Tull
Uitgebracht april 1978
Opgenomen januari 1978, Maison Rouge Studio, Fulham , Londen
Genre progressieve rock
Duur 49:27
Label(s) Chrysalis Records (NL)
Producent(en) Ian Anderson
Chronologie
1977
Repeat: The Best of Jethro Tull – Vol. II
1978
Heavy Horses
1978
Live: Bursting Out
Portaal  Portaalicoon Muziek

Bron : Wikipedia