CDA Koggenland houdt lijsttrekkersverkiezing CDA

Foto: CDA

De voorbereidingen voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 zijn bij het CDA Koggenland gestart. De donderdag voor Pasen was op de algemene ledenvergadering de lijsttrekkersverkiezing CDA.

Deze week heeft de lokale afdeling van de Christen-Democraten in Koggenland in haar algemene ledenvergadering wethouder Win Bijman tot lijsttrekker aangewezen in café Het Wapen van Wogmeer.

Lijsttrekkersverkiezing CDA

Obdammer Win Bijman was de enige kandidaat en is unaniem gekozen als voorman van het CDA. ‘We zijn als partij enorm blij dat Win zich wederom wil inzetten als lijsttrekker van CDA Koggenland.’, aldus voorzitter Loek Zwarekant.

De nieuwe lijsttrekker wil in de volgende verkiezingen vooral de waarde van de partij benadrukken in de samenleving. ‘Het land, de maatschappij en bovenal onze mooie groene gemeente heeft juist nu een partij als CDA nodig’, aldus de energieke Bijman. De partij belooft de aankomende verkiezingen vooral de aandacht te willen vestigen op vitaliteit van kleine kernen door woningbouw, kwalitatief hoogwaardige zorg, ondernemerschap en duurzaamheid.

Wethoudersportefeuille

Win Bijman was de afgelopen periode wethouder voor Jeugd 0-23 jaar, Cultuur en Ontwikkeling, Zorg en Voorzieningen, Welzijn, Onderwijs, Wmo en Leefbaarheid.

Ook zat hij de aflopende periode in de regionale vertegenwoordiging van :

  • Madivosa
  • GGD NHN
  • Archiefdienst Westfriese gemeenten

Nevenfuncties

Win Bijman heeft de nevenfunctie van vice-voorzitter van de St. Victorparochie Obdam-Hensbroek. Ook is hij Lid regio bestuur ‘De Waterkant’, Lid KRO ledenraad afd. Haarlem-Amsterdam en hij is Mede eigenaar Win & Bernadette Beheer B.V..

Fusiepartner Obdam-Hensbroek

Met de positie van Win Bijman heeft fusiepartner Obdam-Hensbroek met Win Bijman niet alleen een vaste vertegenwoordiger in het gemeentebestuur van de fusiegemeente Koggenland in de huidige raadsperiode. In de volgende raadsperiode blijft de oude gemeente Obdam-Hensbroek ook kans maken op het consolideren van deze positie.