Jongeren uitgedaagd voor goede doelen akties

Goede Doelen uitdaging Koggenland.
Goede Doelen uitdaging Koggenland.
Foto: Koggenland.nl

De Goorn – Na groot succes van de voorgaande jaren organiseert het Jongerenwerk van de gemeente Koggenland dit jaar weer De Goede Doelen Uitdaging.

Jongeren uit Koggenland tussen de 12 en 18 jaar kunnen op donderdag 5 mei, Hemelvaartsdag, in groepen van minimaal vijf en maximaal vijftien deelnemers de uitdaging aangaan om geld in te zamelen voor het goede doel.

In de voorbereiding komen de teams onder leiding van één van de jongerenwerkers bij elkaar om vast te stellen welke actie zij gaan doen. Ook stelt het team vast voor welk doel zij hun actie gaan uitvoeren. De organisatie betrekt enkele goede doelen die in de omgeving gedragen worden. Vooraf wordt duidelijk gemaakt wat de goede doelen doen en waaraan het verdiende geld ten goede komt. Zo kunnen de teams een goed doel kiezen waar zij het beste gevoel bij hebben.

Donderdag 5 mei vindt de actie zelf plaats. Alle teams gaan aan de slag en worden hierbij begeleidt door vrijwilligers. De beloning is een dagje uit. Vrijdag 6 mei gaan alle deelnemers met begeleiders per touringcar naar Walibi.

Waar kunnen jongeren zich opgeven om de uitdaging aan te gaan?

Jongeren kunnen zich tot uiterlijk 31 maart met een team opgeven via Jongerenwerk Koggenland. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. Aanmelden kan via [email protected]. Geef van alle teamleden naam, adres, woonplaats, telefoonnummer, emailadres en geboortedatum door.