Het Grote Gesprek over Inloophuis Pisa in Venhuizen

Foto: Inloophuis Pisa Hoorn

Op zaterdag 21 april 2018 staat Inloophuis Pisa, een gastvrij huis voor mensen met kanker, hun naasten en nabestaanden, centraal tijden het Grote gesprek.

1 op de 3 Nederlanders krijgt vroeg of laat te maken met de ziekte kanker. Hoe ouder men wordt, hoe groter die kans. Reken dan de naasten en nabestaanden hierbij en je kunt zeggen dat vrijwel iedereen wel eens met deze ingrijpende ziekte te maken heeft of heeft gehad.

Deze middag zullen Wiek Luza, coördinator en begeleider en Wil Groenendijk, assistent coördinator, begeleider en gastvrouw, naar Venhuizen komen om ons nader te informeren over deze bijzondere plek aan de Draafsingel in Hoorn.

Wat is de missie en vanuit welke visie opereert dit Inloophuis? Wie kunnen hier nou terecht en wat heeft dit huis precies te bieden? Wie bieden deze verschillende vormen van ondersteuning?

Wiek Luza en Wil Groenendijk vertellen u hier graag over; zij zijn beide zeer bevlogen medewerkers vanaf het eerste uur, nu al weer ruim 8 jaar geleden.

Pisa is er voor jong en oud en voor iedereen die geconfronteerd is met de ziekte kanker, ongeacht het perspectief. Er zal een kort filmpje vertoond worden over Kindertijd, de groep voor kinderen van 5 tot 12 jaar, maar ook zal aandacht besteed worden aan mensen die weten dat zij niet te genezen zijn. Wat heeft Inloophuis Pisa hen en hun partners, kinderen en eventuele ouders te bieden? Wat organiseert het inloophuis voor mensen die een dierbare hebben verloren aan kanker?

U zult verrast zijn hoeveel er in Inloophuis Pisa gebeurt, hoe veel bezoekers zij op jaarbasis ontvangen. Maar ook hopen zij u te laten weten dat zij, ondanks de ernst van het onderwerp, in het geheel geen treurig en zwaarmoedig huis zijn. Integendeel, het is er vaak erg gezellig en er wordt ook heel veel gelachen!

Bent u benieuwd naar het verhaal van Inloophuis Pisa?

Wij ontmoeten u graag op zaterdag 21 april

Wiek Luza en Wil Groenendijk

Inloophuis Pisa