Bibliotheek Ursem zoekt dringend vrijwilligers voor de jeugd

Bibliotheekinterieur de Goorn.
Bibliotheekinterieur de Goorn.
Foto: Johan Joost van Daalen

Vrijetijdslezen is een drijvende kracht achter geletterdheid en taalvaardigheid. De Westfriese Bibliotheken en basisschool De Langereis en Bavo, vinden het belangrijk dat kinderen met plezier lezen. De collectie is gemakkelijk te bereiken in de Batter in de Bibliotheek Ursem.

Wil jij meehelpen om kinderen enthousiast te maken voor de Bibliotheek Ursem?

De Biebclub in Ursem bestaat uit een groep kinderen uit groep 6, 7 en 8. Deze kinderen verzorgen op dinsdagmiddag en donderdagmiddag de uitlening én organiseren leuke activiteiten om andere kinderen aan te zetten tot lezen.

Om deze jeugdige biebclubmedewerkers te ondersteunen zijn wij op zoek naar vrijwilligers die graag kinderen begeleiden en het beste in hen naar boven halen.

Ben je handig met computers?

Ook is het fijn als je handig bent met computers. De Westfriese Bibliotheek zorgt er voor dat je voldoende kennis krijgt om de uitlening samen met de kinderen te verzorgen.

Met deze taak ben je 1,5 uur per week bezig op dinsdag of donderdag. Tijdens de schoolvakanties is de Bibliotheek gesloten en ben je lekker vrij net als de kinderen.

Nieuwsgierig naar de Biebclub?

Kijk dan op onze website westfriesebibliotheken.nl/jeugd-en-jongeren/biebclub. Daar kun je zien hoe kinderen de biebclub runnen en leuke activiteiten bedenken.

Voel je voor dit leuke en nuttige werk? Wil je meer informatie?

Mail naar Marian Blom van de Westfriese Bibliotheken, [email protected] of bel 0228 743 943