Westfriese Bibliotheken helpt bij de belastingaangifte

Hulp nodig bij de belastingaangifte? Begin bij de Westfriese Bibliotheken
Hulp nodig bij de belastingaangifte? Begin bij de Westfriese Bibliotheken
Foto: Pixabay

Hulp nodig bij de belastingaangifte? Begin bij de Westfriese Bibliotheken. Komende weken krijgt u bericht van de Belastingdienst over uw belastingaangifte. U moet vóór 1 mei aangifte doen voor de inkomstenbelasting.

Westfriese Bibliotheken helpt bij de belastingaangifte

Dat gaat via de online omgeving van de Belastingdienst. De Belastingdienst en de Koninklijke Bibliotheek hebben afspraken gemaakt om ervoor te zorgen dat iedereen zo makkelijk mogelijk aangifte kan doen via bibliotheken in het hele land: zelf, met ondersteuning of met doorverwijzing.

Wilt u zelf aangifte doen, maar hebt u thuis geen computer of internet?

Kom dan naar de Bibliotheek De Goorn, Enkhuizen, Hoogkarspel, Medemblik, Obdam, Opmeer, Stede Broec of Wervershoof. Hier kunt u gratis veilige computers gebruiken om uw aangifte voor de inkomstenbelasting in te sturen en om een toeslag aan te vragen. U kunt uw belastingaangifte bovendien gratis printen. Deze service kunt u ook gebruiken als u geen lid bent van de Bibliotheek.

Zoekt u hulp bij het invullen van de aangifte?

Bij een aantal bibliotheken kunt u in het gebouw terecht voor een inloopuur van een seniorenbond of welzijnsinstantie, namelijk: Stede Broec, Hoogkarspel, Venhuizen en Obdam.

Bij andere vestigingen kunnen we u doorverwijzen naar een lokale aanbieder. Indien nodig kunt u een afspraak maken voor persoonlijke invulhulp tegen een kleine onkostenvergoeding.

Deze belastinghulp is vooral bedoeld voor oudere of kwetsbare inwoners met een laag inkomen. Anderen kunnen terecht bij commerciële aanbieders.

Wilt u leren hoe u voortaan zelf uw belasting en andere overheidszaken kunt regelen?

Meld u dan aan voor de cursus Leren werken met DigiD bij de Bibliotheek. U leert bijvoorbeeld een DigiD aanvragen en gebruiken, informatie zoeken op overheidswebsites en werken met Mijn toeslagen en MijnOverheid.

Na deze cursus kunt u zelfstandig gebruikmaken van de online dienstverlening van bijvoorbeeld uw gemeente, UWV en Belastingdienst

Bel met onze klantenservice op 0228 743 943, voor de startdata in onze vestigingen.

De Westfriese Bibliotheken helpen u graag.

De Westfriese Bibliotheken ondersteunen mensen in de gemeenten Drechterland, Enkhuizen, Koggenland, Medemblik, Opmeer en Stede Broec actief in hun persoonlijke ontwikkeling. Dit doen wij onder andere met activiteiten op het gebied van taal en lezen, rekenen en budgetteren, gezondheid en de service op het gebied van de digitale overheid, waaronder de belastingaangifte.

Zie voor al onze mogelijkheden www.westfriesebibliotheken.nl of vraag er naar in één van onze vestigingen.