Bibi Boom : Kritisch blijven in Drijfzand

Foto: Johan Joost van Daalen

Bibi Boom schrijft boeken over hoe het leven kan gaan en wat de ontwikkelingen met je psyche doen. Haar laatste boek ¨Drijfzand¨ is een psychologische thriller die de gevolgen van de ik-cultuur aan de orde stelt. Zij laat een fictieve persoon dat allemaal beleven.

Bibi Boom´s ¨Drijfzand¨ verzet zich tegen ik-cultuur

Haar levensverhaal

Bibi Boom
Bibi Boom toont trots haar boek ´Drijfzand´.

Als dochter van een Westfries is zij in 1983 geboren in Amsterdam. Zij heeft als opleiding de Hotelmanagementschool in Rotterdam gevolgd. Tegenwoordig woont ze in het Westfriese Midwoud en is ze weer terug gekeerd naar haar roots.

Haar opleiding bracht haar bij Deloitte. Zij heeft specifieke kennis op het verbeteren van de eigen procesverbetering en werkte daar in het projectmanagement. Dat duurde tot een reorganisatie binnen hun team binnen het bedrijf volgde.

Haar teamleider deed zijn team toen heel goed klinkende voorstellen. Zij konden in zijn beleving beter allemaal kleine werkmaatschappijen oprichten onder een groter geheel. Dat kostte haar de nodige investeringen. ¨Kort na de start kreeg ik al door hoe de vork werkelijk in de steel zat. Onze teamleider was zelf de directeur en zijn bedoeling was er flink rijker van te worden. Uiteindelijk is dat bedrijf uit elkaar gevallen en heeft het hem ook flink wat duiten gekost. Karma?¨

Nu werkt ze fulltime in een heel ander soort functie, wat haar ook goed ligt. Ook heeft ze zich verdiept in yoga en mindfulness bij Soon Ja Terwee in Medemblik. Zij wilde graag meer in het reine komen na wat ze zelf had meegemaakt.

In haar jeugd was Bibi Boom al aan het schrijven geslagen. Ze was daarvoor geïnspireerd door haar favoriete kinderserie Alfred J. Kwak. Door omstandigheden had zij haar schrijfhobby even laten liggen.

¨Ik heb eerst geprobeerd via het crowdfunding platform Ten Pages een boek uit te geven, maar dat ging failliet en al het geld was weg. Het boek waar ik toen aan werkte is daardoor blijven liggen, maar ik ben wel verder gegaan met het volgen van schrijfworkshops.¨

Een jaar na Ten Pages deed ze mee aan het Schrijfevent van Elly Godijn in Twisk. De schrijfwedstrijd die bij dit event hoorde, won Bibi inderdaad met een kort verhaal getiteld ´Zwarte Passie´. Zo is zij in beeld gekomen bij Godijn Publishing, waarbij “Drijfzand” is uitgegeven als onderdeel van Elly Godijn’s project Boek 10. Naar aanleiding van deze gewonnen prijs heeft de uitgeverij Godijn Publishing in het Project Boek 10 ¨Drijfzand¨ uitgegeven.

Kritisch blijven denken

Haar levensles is dat je wel mee kunt gaan in het onderzoeken van nieuwe strategieën, maar tegelijk wel kritisch moet blijven door niet te stoppen met kritisch denken om te voorkomen dat je in een drijfzand terecht komt.

Drijfzand boek met een boodschap

In haar boek Drijfzand laat zij de hoofdpersoon Florian in een veel extremere vorm meemaken wat zij bedoelt. Zij heeft kans gezien Florian tot in het diepste van zijn psyche de gevolgen te laten ondervinden waar velen in de werkelijkheid tegenaan lopen in bijvoorbeeld de Scientology Church. Een van de organisaties waarin een kleine top zich weet te verrijken met de mooiste verhalen en wat ten koste gaat van duizenden mensen.

Aanrader

Voor iedereen die wel graag psychologische thrillers leest en bovendien ook een fan is van de oorzaken die leiden tot moderne technieken als mindfulness is ¨Drijfzand¨ van Bibi Boom een echte aanrader.

Zaterdag 19 november heeft Bibi  Boom met een andere schrijfster uit Boek 10 Titia Muizelaar een signeersessie bij de boekhandel Stumpel in Hoorn.

Koop bij bol.com