Eerste leeskring makkelijk lezen gestart

Foto: Westfriese Bibliotheken

Donderdag 22 september is de eerste leeskring makkelijk lezen van de Westfriese Bibliotheken gestart in Wijksteunpunt De Lindehof in Hoogwoud. Bij de leeskring makkelijk lezen wordt onder begeleiding van een vrijwilliger een mooi boek in eenvoudige taal gelezen.

De leeskring makkelijk lezen is speciaal voor mensen die moeite hebben met (begrijpend) lezen of die beter Nederlands willen leren. Op een ongedwongen manier lees je samen een verhaal. Ook praat je samen over de dingen die in het boek staan en ontmoet je nieuwe mensen.

Leeskringen in de hele regio

De leeskring komt elke week 1 uur bij elkaar om samen te lezen. In De Lindehof in Hoogwoud is dit op donderdagmiddag van 15 tot 16 uur. Ook in de Bibliotheken de Goorn, Enkhuizen, Hoogkarspel, Medemblik, Obdam, Opmeer en Stede Broec worden leeskringen opgestart. Deze starten bij voldoende aanmeldingen. Deelname aan de leeskring is gratis.

Aanmelden

Wil je ook beter leren lezen? Meld je dan aan voor de leeskring makkelijk lezen via [email protected] of bel 0228 743 943. Vermeld bij je aanmelding je volledige naam, adres en telefoonnummer.

Reacties