Zomerboekentips met trailers voor uw vakantie!

Foto: HT-C

Obdam/Amsterdam – 9 juni 2018 – Gaat u nog op vakantie? Dan tippen wij graag een paar uiterst leuke boeken die u zeker in uw koffer moet stoppen. Voor u zelf, uw tiener of voor uw jongere kind.

‘Ze denken dat wij nog klein zijn’ is een bijzonder leuke YA; ‘Het druppeltje en de steen’ voor de jongere kinderen en tenslotte ‘De Idealist’ … voor u zelf!

Zo denken we dat we nog klein zijn - Julijana Matanović

Ze denken dat wij nog klein zijn Het Young Adult boek ‘Ze denken dat we nog klein zijn’ van Julijana Matanovic gaat over de veertienjarig Matija. Matija leeft samen met haar moeder en oma. Haar vader heeft ze nooit gekend. Auteur Matanovic weet heftige thema’s als kanker in het gezin, een echtscheiding en seksualiteit op ongedwongen wijze in haar boek te verwerken. Het verhaal speelt zich weliswaar af in Kroatië, maar de thema’s zijn universeel. ‘Ze denken dat we nog klein zijn’ zal ongetwijfeld vragen oproepen bij uw tiener. Mooi dat het vakantie is en u alle tijd hebt om er met uw kind over te praten! Wilt u alvast een voorproefje van dit fijne boek? Kijkt u dan naar https://youtu.be/6Lqhz1R9mW8

Het druppeltje en de steen - Damir Lacković

Het druppeltje en de steen‘Het druppeltje en de steen’ is een heel bijzonder kinderboek. Een boek voor kinderen die het leuk vinden om méér te weten; kinderen die altijd naar het ‘waarom’ vragen. Maar die tevens houden van een uiterst leuk boek met fraaie illustraties! ‘Het druppeltje en de steen’ gaat over waterdruppeltjes en kristalletjes van kalk die samen een bijzonder landschap van kalksteen vormen: karst; een veel voorkomend fenomeen in Kroatië. De auteurs zijn Damir Lacković en Trpimir Vedriš, wetenschappers, natuurliefhebbers én vaders. De eindeloze reeks vragen die hun kinderen stelden, vormden de inspiratie voor hun kinderboek. Een mooie aanleiding om het met uw zoon of dochter te hebben over de bijzondere natuurverschijnselen in het land waar u op vakantie bent! Ook van dit boek is er voorinformatie beschikbaar in de vorm van een filmpje: https://youtu.be/EdM6m0iFwWU

De Idealist - Tomica ŠćAvina

De IdealistDan tenslotte het boek dat u voor uzelf in uw vakantiekoffer stopt: ‘De idealist’. Een vermakelijke roman over een jonge vrouw; Niki. Niki is een doorzetter die ondanks een kansloos begin haar leven uiteindelijk op orde krijgt. In haar pogingen de plannen van een stel huichelachtige tweelingbroers te doorgronden, wordt zij geconfronteerd met de duizelingwekkende ideeën van uitvinder en natuurkundige, Nikola Tesla. De roman speelt zich af op het Kroatische eiland Hvar, niet al te ver van Tesla’s geboorteplaats. Een roman waarin actuele thema’s als het consumentisme, instant-geluk, het vermaak van de nieuwe rijken en genetische manipulatie een belangrijke rol spelen. Een vlot geschreven boek met soepel lopende dialogen, een knipoog naar vele stereotypes en genoeg stof tot nadenken.. en daar is de vakantie tenslotte uitermate geschikt voor!

Deze boeken zijn te verkrijgen bij de boekhandel, alle grote webwinkels en rechtstreeks bij de uitgever (www.kl-in.eu).

Koop hier het boek Zo denken we dat we nog klein zijn - Julijana Matanović

Koop hier het boek Het druppeltje en de steen - Damir Lacković

Koop hier het boek De Idealist - Tomica ŠćAvina