Kinderen nog nieuwsgieriger door kinderboek!

Foto: HT-C Communicatie en Marketing

‘Het druppeltje en de steen’ is een heel bijzonder kinderboek. Een boek voor kinderen die het leuk vinden om méér te weten; kinderen die altijd naar het ‘waarom’ vragen. Maar die tevens houden van een uiterst leuk boek met fraaie illustraties!

‘Het druppeltje en de steen’ gaat over waterdruppeltjes en kristalletjes van kalk die samen een bijzonder landschap van kalksteen vormen: karst; een veel voorkomend fenomeen in Kroatië waar de auteurs vandaan komen.

De auteurs zijn Damir Lacković en Trpimir Vedriš, wetenschappers,  natuurliefhebbers én vaders. Zij hebben de eindeloze reeks vragen die hun kinderen stelden, als inspiratie genomen voor dit kinderboek.

In Nederland is er weinig karst, maar in Kroatië zijn er hele bergketens van gebouwd met daarin een spannend schouwspel van ondergrondse grotten, meren en rivieren. In ‘Het druppeltje en de steen’ wordt op een speelse manier uitgelegd hoe dit landschap is ontstaan en wat er allemaal in leeft. Daardoor is het als voorlees- en plaatjesboek geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar. Voor oudere kinderen en volwassenen is verdiepingsstof toegevoegd.

Voor de verstaling en uitgave in Nederland heeft Sanja Kregar van KLIN gezorgd. Kregar heeft al menig boek van Kroatische auteurs vertaald en succesvol in ons land uitgebracht.

‘Het druppeltje en de steen’ is te verkrijgen bij de boekhandel, alle grote webwinkels en rechtstreeks bij de uitgever (www.kl-in.eu). Het ISBN-nummer luidt: 978-94-92160-13-3.

DUBBEL KLIK HIER om dit boek hier te kopen!

Reacties