Het goede van het kwaad door Jaap Sikkens

Foto: HT-C

Het goede van het kwaad door Jaap Sikkens speelt zich af tegen het decor van de Brusselse Beau Monde. De hoofdpersoon is een Brusselse officier van justitie. Hij is in de ban van de verleidelijke, geraffineerde Lidy en zal moeten kiezen tussen haar en zijn ziekelijke echtgenote.

Het goede van het kwaad door Jaap SikkensDoor de subtiele hints van zijn minnares, groeit bij de hoofdpersoon de obsessie zijn vrouw te doden. Bovendien raakt hij ook nog betrokken bij de verdwijning van zijn collega Govotte. Deze zaak laat hem tijdelijk onverschilliig, maar biedt ruimte voor zijn meedogenloze visie op het reilen en zeilen van de rechtspraak in Brussel. Totdat het steeds duidelijker wordt dat de georganiseerde misdaad met de zaak te maken heeft en hijzelf op zeker moment het doelwit lijkt te worden.

Recencies Het goede van het kwaad door Jaap Sikkens

¨Het goede van het kwaad is een novelle die de lezer lang bij blijft¨ PZC.

¨Jan Sikkens weet de cinische (zelf)spot, de gedachten en emoties van de hoofdpersoon briljant te treffen¨. Hanneke Tinor-Centi, recensent.

Over de auteur

Jaap Sikkens (1934) was wetenschappelijk hoofdmedewerker van de Vrije Universiteit van Amsterdam. Zijn auteurscarriere begon met de roman Glas (1963).  Via Avant Gardistische theaterstukken kwam het in 1998 tot een tweede boek : Het goede van het kwaad. Uitgeverij Palmslag geeft dit boek, actuelere dan ooit, nu opnieuw uit.

Interesse gewekt?

Koop hier ¨Het goede van het kwaad¨ door Jaap Sikkens

Reacties