Zeg nooit nooit, zegt men wel

Foto: Johan

Neem Johan, die legendarische Nederindierock-band uit Hoorn. Ze – nou ja ze, zeg maar zanger-gitarist Jacco de Greeuw en een stuk of tien mede-Johannieters – hadden dertien jaar nodig voor vier prachtige albums, waarvan je Pergola uit 2001 gerust een klassieker mag noemen.

In 2009 hield Johan er mee op, maar zie hier. De Greeuw, samen met bassist Diets Dijkstra, drummer Jeroen Kleijn en nieuwe gitarist Robin Berlijn, komen gewoon met een nieuw album.

Nieuw album typisch Johan-album

Je kunt je er makkelijk van af maken door te zeggen dat het een typisch Johan-album is. Met elf nummers, waar geen enkele zwakke broeder tussen zit. Met dat geluid, tussen The Beatles en The Byrds in, met dat moeilijk te omschrijven melancholieke Nederlandse natte straten-gevoel, waar Daryll-Ann en Bettie Serveert ook over mee kunnen praten. Waarin de Greeuw allerlei narigheid van zich af lijkt te zingen. Die desondanks opgewekt opent met About Time, waarna het tempo wat omlaag gaat, Makes Sense weer lekker vrolijk is en Anyone Got A Clue (met Placebo-riffje) een voorlopig hoogtepunt is. En Books And TV, No Problem Next Week en Quicksand het afsluitende supertrio zijn.

Johan had geen betere naam kunnen kiezen voor de eerste single van het langverwachte nieuwe album: About Time. Het is de eerste nieuwe track van de band van Jacob de Greeuw sinds album 4 uit 2009. De nieuwe plaat van de band heet Pull Up en verschijnt op 13 april.

Maar je er makkelijk vanaf maken doet geen recht aan Pull Up. Wij zeggen: welkom terug Johan!

Eerstvolgende optreden Johan

  • vr 11 mei: Nijmegen – Doornroosje
  • vr 18 mei: Groningen – Oosterpoort
  • za 26 mei: Hellendoorn – Dauwpop
  • wo 30 mei: Amsterdam – Paradiso
  • za 02 juni: Utrecht – TivoliVredenburg

Koop de LP/CD van Johan hier...