Klusjesmannen ook actief in Koggenland

Archieffoto witte Ford Transit bus.
Foto: Autoblog.nl

Woensdag zijn Engelstalige klusjesmannen in Obdam gesignaleerd. Zij hadden de vraag om de gevels te reinigen. Eerder waren zij gesignaleerd in onze buurgemeente Heerhugowaard. Zij hadden daar een witte Ford Transit bus met een GB-kenteken bij zich met ladders er op. Pas hiervoor op als zij bij u aanbellen.

De politie van Nieuwegein waarschuwt voor zogeheten travellers. Dit zijn klusjesmannen die rondtrekken in bestelbussen en aan de deur hun diensten aanbieden. Vervolgens vragen ze veel geld voor niet of slecht uitgevoerd werk.

De afgelopen week zijn bij de politie in Nieuwegein meerdere meldingen binnengekomen over rondreizende malafide klusjesmannen. De politie waarschuwt via Facebook voor de praktijken van deze klussers. De mannen komen vaak uit Ierland, maar kunnen ook samenwerken met anderen.

Brutaal

Deze klusjesmannen zijn vaak erg brutaal, terwijl er eentje aanbelt zit de ander al op het dak. Met mooie praatjes, folders van een gerenommeerd bouwbedrijf en een aantrekkelijke prijsafspraak krijgen ze veel mensen zover om met hen in zee te gaan. Zodra er betaald is, vertrekken de klussers met de noorderzon. Ook komt het voor dat de mannen aan de slag gaan en dat achteraf blijkt dat er veel meer betaald moet worden dan vooraf is afgesproken. Als je weigert te betalen, stellen de klusjesmannen zich intimiderend op.

Wat kun je doen tegen de Klusjesmannen?

Ga niet in zee met mensen die ongevraagd aan de deur komen. Heb je werkzaamheden die je graag wil laten uitvoeren? Zoek dan zelf een gerenommeerd klusbedrijf en maak goede schriftelijke afspraken over de omvang, kwaliteit en de prijs van het werk. Zie je dit soort mensen in je wijk en vertrouw je het niet? Bel dan de politie op nummer 0900-8844.

Op de burenwebsite Nextdoor is hierover de volgende blog te lezen. Wij geven op www.Koggenland.nieuws.nl deze discussie in dit geval letterlijk weer. Wees gewaarschuwd.

Blogdiscussie op Nextdoor

Er loopt een Engels sprekende man door de straten met de vraag om de gevels van de woningen te reinigen.

Nieuw8 uur geleden · Obdam in Buurtpreventie en veiligheid

Bedank
ReactieReactie
Jochem Hermanides

Jochem Hermanides, ·38 min geledenNieuw

Weetje wat zijn bedoeling nog meer is? Ik denk dat hij misschien bij een wit Ford transit busje hoort, afkomstig uit GB zag ze gisteren in Heerhugowaard en ook met ladders op het dak. Er waren nog twee jongens bij hem!
Bedankt!
Niels Edam

Niels Edam, ·27 min geledenNieuw

Aha want mijn vriendin belde net en idd nu reed er een busje door de straat met 3 man erin…ik ga het extra in de gaten houden en anders oom agent maar inlichten!!
Bedank
Valentin Ocheda

Valentin Ocheda, ·1 min geledenNieuw

Waarschijnlijk ‘Travellers’. Nooit mee in zee gaan. Wordt veel voor gewaarschuwd! https://opgelicht.avrotros.nl/alerts/item/travellers-actief-in-nieuwegein/o
Bronnen :

Reacties