Politie wil met camera in beeld criminaliteit bestrijden

Foto: Politie.nl

Een veranderende wereld brengt gemakken en ongemakken met zich mee. Ongemak is dat criminelen steeds innovatiever worden. Actie vraagt om reactie. Dat vraagt van de politie ook innovatiever te worden in haar strijd tegen de misdaad. Dat gaat nu gebeuren met het project ¨ Camera in beeld ¨.

Het aantal camera´s in de straat neemt toe, internet wordt ook steeds sneller. Als je nou eens al die camera´s in de straat kon koppelen aan het politienetwerk, dat zou de politie enorm helpen in het bestrijden van de misdaad.

Wat is ¨ Camera in beeld ¨?

Veel ondernemers gebruiken camera’s voor het houden van toezicht en het beveiligen van hun panden en goederen. Ook steeds meer particulieren gaan hun eigendommen beveiligen met camera’s. De politie gebruikt in het dagelijks werk vaak camerabeelden om misdaden op te lossen.

Databank

Om te weten waar camera’s geïnstalleerd zijn en wat zij ‘zien’, maakt de politie gebruik van een databank, genaamd ‘Camera in Beeld’. Met deze databank kan de politie nog sneller zien waar in de buurt van een misdaad (bijvoorbeeld een woninginbraak) zich camera’s bevinden die mogelijk beelden van de dader hebben. Hierdoor kunnen daders sneller worden gepakt.

Kijk voor meer informatie op deze pagina van de politie (link).

Die pet past ons allemaal

Degenen die in het bezit zijn van een beveiligingscamera of een webcam kunnen daarom zijn of haar camera in het kader van de opsporing aanmelden bij www.politie.nl/cib

De politie wil enkel weten waar en wie zij moet benaderen als er een misdrijf heeft plaatsgevonden in uw buurt.

De politie wil en kan niet live meekijken. Laten wij daarom de politie helpen met het oplossen van misdrijven in onze eigen buurt. De politie heeft hiervoor het project ¨ Camera in Beeld ¨ in het leven geroepen.

Heeft u nog vragen, dan kunt u het project ¨ Camera in Beeld ¨ van de politie een mail sturen.

[email protected]

Reacties