Appende fietsers mogelijk aanleiding frontale aanrijding

Foto: Theo Annes

Bij een frontale aanrijding op het fietspad zijn 2 jongedames gewond geraakt. Appende fietsers staan al langer ter discussie. Was dat hier ook het geval?

appende fietsersVolgens getuigen reden er 3 fietsen naast elkaar. Deze kwamen uit de richting van Obdam.

Vanuit tegenovergestelde richting had daardoor een fietser niet voldoende ruimte gekregen.

Beide slachtoffers zijn met de ambulance meegegaan. Een van hun had beenletsel het letsel van het  tweede slachtoffer is niet bekend.

Een ongeluk zit in een klein hoekje

De Krusemanlaan in Heerhugowaard ligt eigenlijk in het verlengde van de Westfrisiaweg (N23). De N23 ligt nogal ter discussie in de Gemeenteraad. Aannemer Heijmans zou het niet goed genoeg achter gelaten te hebben, nadat het project was stil gelegd.

Een ongeluk zit in een klein hoekje : ongelukken kunnen overal gebeuren. Kenmerkend verschil is nu wel dat de Krusemanlaan er beter voor ligt. Laat dit voor de Provincie en Heijmans reden zijn om ongelukken op de Westfrisiaweg (N23) zover mogelijk te voorkomen. Daar is de kans op ongevallen momenteel groter dan elders.

Appende fietsers

appende fietsersEen andere aanleiding tot dit ongeluk kan het beruchte appen op de fiets betekenen. De minister heeft appende fietsers inmiddels verboden verklaard. Jongeren hebben vaker zich de gewoonte aangeleerd gezellig met zijn drieen naast elkaar te fietsen.

Het zal tijd worden dat de politie ook hier meer op gaat anticiperen.

Voorkomen is beter dan genezen.