Vrouw slachtoffer groot ongeluk Provinciale weg N242

Foto: Theo Annes

Maandagmorgen is een voetganger op de Provinciale weg N242 bij Heerhugowaard geschept door een auto. Het ongeval gebeurde bij de afslag met de Smuigelweg. Het was noodzaak de weg enige tijd af te sluiten voor alle overige verkeer.

Verkeersopstopping bij Heerhugowaard

Volgens de VerkeersInformatieDienst (VID) ging het om een kop-staartbotsing waarbij drie auto’s waren betrokken. Een traumahelikopter kwam ter plaatse. De trauma-arts ging met de voetganger in de ambulance mee naar het NWZ-ziekenhuis, locatie Alkmaar. De vrouw is volgens de politie door omstanders uit haar benarde positie bevrijd door de auto met elkaar op te tillen.

De politie heeft het ongeval nog in onderzoek. Getuigen zouden de politie gemeld hebben dat de voetganger zou hebben geprobeerd achter een vrachtwagen langs de weg over te steken, toen ze werd geschept door een auto. De beide andere auto’s zijn vervolgens op de eerste gebotst. Over het lot van de inzittenden van de betrokken wagens is niets bekend.

Door het ongeluk was de weg in beide richtingen dicht tussen de N504 naar Schagen en de weg naar Waarland. Verkeer kreeg het advies een andere route te nemen en daarbij uit te gaan van een langere reistijd.

pic.twitter.com/s2PjGZYdjc