Als het kalf verdronken is, dempt men de put

Foto: Theo Annes

Opmeer – Vandaag was het helemaal bar met de A.C. de Graafweg. Nu zelfs sprake van een dodelijk ongeval. Als het kalf verdronken is, dempt “men” (de provincie) de put?

Een auto en een vrachtwagen zijn dinsdagochtend hard met elkaar in botsing gekomen op de A.C. de Graafweg bij Wognum. De automobilist is daarbij omgekomen. Hulpdiensten zijn massaal ingezet.

20161004-dodelijk-ongeval-opmeerHet gaat om een frontale botsing. Het slachtoffer in de auto is ter plaatse overleden. De auto wordt door de hulpdiensten afgeschermd, pers wordt op afstand gehouden.

De vrachtwagen is in de berm tot stilstand gekomen. Onbekend is nog hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren. De politie doet uitgebreid onderzoek. De weg blijft in elk geval nog tot twee uur dicht in beide richtingen.

De vrachtwagenchauffeur is overgebracht naar een ziekenhuis, over zijn of haar toestand is nog geen duidelijkheid. Een traumahelikopter werd ingezet bij de hulpverlening.

Het wordt nu hoogtijd dat de Provincie NH als wegbeheerder van de A.C. de Graafweg gaat ingrijpen. Er zitten nogal wat bochten in de weg, veel open zijwegen die bovendien gelijkvloers zijn.