Westfriese zangeres heeft meer ambities

Foto: Inspire-u.nl/over-inspire/

Zwaag – Duizendpoot Meriam Slijkerman is al 8 jaar succesvol, onder meer als zangeres met haar band Liever Live waar zij samen met haar partner actief in is. Ook in het ondernemerschap is zij succesvol.

Meriam haar roots liggen in de zorg als manager. Haar nieuwe missie nu als salescoach is zelfstandig ondernemers te helpen een succesvol bedrijf op te bouwen zodat zij een goed bestaan hebben.

Koggenland.nieuws.nl sprak met haar in het Van der Valk-hotel in Hoorn. De passie straalde meteen van haar af.

Wat doet zij?

Voor haar eigen bedrijf richt zij zich op vier punten, deze zijn.

  • Projectbegeleiding en adviseur Sociaal Domein bij de gemeente Enkhuizen.
  • Trainen Sociaal Domein Innovatie & Verandering.
  • Creatief denken ofwel Out of the Box denken.
  • Salescoaching

Ondernemen is het uitvoeren van een passie. Hoe ben je met jouw passie begonnen?

¨Ik ben sinds 2008 zelfstandig ondernemer. Vol energie en met alle goede wil wilde ik mijn droom waarmaken. Tegelijk had ik helemaal geen kaas gegeten van zelfstandig ondernemen en geen idee waar te beginnen. Ik deed van alles, maar de vragen bleven. ´Hoe kom ik aan klanten? Hoe zorg ik dat ik mezelf onderscheid van de rest?´ Ik maakte dezelfde klassieke fouten die iedere startende ondernemer maakt.¨

Sinds 3 jaar is zij actief bij de gemeente Enkhuizen waar zij de gemeente ondersteunt, als projectleider/adviseur, bij het inrichten van de transities. Eerder heeft zij ook de gemeente Drechterland op diezelfde wijze ondersteunt maar haar taken daar zijn inmiddels overgedragen. Meriam wilde zich naar haar taken bij Enkhuizen opnieuw richten op haar trainingen- en coaching waar ook haar passie ligt. Zij werkt vanuit passie en energie en probeert daarnaar te leven en haar werk daarop in te richten. Dit vindt zij belangrijk en gunt zij naast haar iedereen in het leven.

Sales en innovatie

¨Uiteindelijk heb ik de keuze gemaakt mij te verdiepen in sales en innovatie. De opleiding tot gecertificeerd salescoach heb ik gevolgd bij een van de meest vooraanstaande vrouwelijke business coaches van Nederland Laura Babeliowsky en de opleiding creatief denken bij de academie voor innovatief trainen te Arnhem. Naast geaccrediteerd facilitator creatief denken ben ik straks ook gecertificeerd salescoach¨, aldus Meriam.

Beide opleidingen hebben haar de kennis en ervaring gegeven die nodig was om haar bedrijf tot een succes te maken. Zowel verkopen als creatief denken zijn vaardigheden die je kunt leren.

Ik geloof in het feit dat mensen leren en ontwikkelen door ervaren en doen. Om die redenen wissel ik training en coaching af.

Van belang is dat de deelnemers het geleerde direct in de praktijk kunnen oefenen.

Ik onderscheid me van andere opleidingen dat in het het traject na de opleiding ik hun begeleid in het toepassen van het geleerde.

Kennis heeft implementatietijd nodig en vaak denk je een aantal weken na een opleiding : ja leuk allemaal, maar wat heb ik ook alweer geleerd? Je gaat weer gewoon aan het werk omdat het werk dit van je vraagt.